maanantai 23. syyskuuta 2013

Voiko lähikoulun arvoa mitata rahassa?

Joutsenolainen lähikouluja puolustava ja alueiden eriarvoistumista vastustava aktivistiryhmä haastaa Lappeenrannan asukkaat, virkamiehet ja päättäjät pohtimaan arvojaan voimakkaasti kantaa ottavalla valokuvasarjalla. 

Tieto lähikoulun lakkauttamisuhasta herätti epäuskon ja täydellisen pettymyksen kaupungin säästöohjelman järjettömyyttä kohtaan.  Syntyi idea valokuvasarjasta, joka pyrkii tuomaan myös alakouluikäisen lapsen näkökulmaa mukaan päätöksentekoon. Kuvasarja ottaa kantaa alakouluikäisten lasten perusoikeuksien säilymisen puolesta, alueiden eriarvoistumisesta ja suunnitellusta kuntaliitossopimuksen häikäilemättömästä rikkomisesta.  Onko “lapsiystävällisenä” itseään mainostava kaupunki todella säästämässä oikeasta paikasta? Lasten perusoikeudet täytyisivät olla samat riippumatta siitä asuuko hän kaupungin reuna-alueilla vai taajamassa.








Valokuvasarjasta  julkistetaan 23.9.2013 ensimmäinen osa.Valokuvasarjan on toteuttanut ryhmä aktiivisia lähikouluaan puolustavia naisia, jotka ovat valjastaneet oman osaamisensa lasten oikeuksien toteutumiseksi. Kuvasarjan malleina toimivat omat lapsemme.


Kuvasarjaa saa vapaasti käyttää ja kopioida sitä muuntelematta.


Liity myös kampanjan Facebook - ryhmään ja osoita tukesi:
https://www.facebook.com/groups/napitirtikoulustani/



Ota kantaa ja kommentoi! 



7 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia ja tärkeä asia, keep up!!!

    VastaaPoista
  2. Joutsenon Aholan koulu jo lakkautettiin...
    Ymmärrän sen, koulu oli pieni ja onneksi omat lapseni ovat viihtyneet vallan mainiosti Korvenkylässä. :)

    Nyt pelkään, että Joutsenon lukio lakkautetaan! Hirmuinen "säästöhän" siitä Lappeenrannalle varmasti tulee, mutta laitakaupungin nuoret ja heidän vanhempansa joutuvat eriravoiseen asemaan Lappeenrantalaisten kanssa.
    Nyt matka yläasteelle ja lukiolle kestää yhteen suuntaan pyöräily- + bussimatkoineen tiukasti arvioituna 45 minuuttia.
    Jos lukio siirretään Joutsenosta pois, niin yhdensuuntaiseen matkaan voi lisätä vähintään 45 min.
    Lukiolaiseni koulumatka olisi siis tiukasti arvioituna 3 h/päivä. Ja arvio on tosiaan tiukka ja edellyttää, että yhteydet toimivat ilman odotusaikoja.
    MIETTIKÄÄ päättäjät, kuinka nuori jaksaa tuon matkan ja läksyjen päälle vielä harrastaa ja olla nuori?!

    VastaaPoista
  3. Mahtavia kuvia! Pelottaa tosiaan tuo päättäjien järjettömyys ja Lappeenrannan keskusta-alueen suosiminen. Joutsenon lukio on ehdottomasti säilytettävä, muuten maaseudun nuorten koulumatkat kasvavat epäinhimillisiksi. Helpompihan sieltä keskustasta on hypätä Joutsenon bussiin, kuin että täältä maaseudulta tulisi ensin jollain pelillä Joutsenoon ja sieltä Lappeenrantaan. Tällä politiikalla maaseutu autioituu, kun eläminen tehdään melkeinpä mahdottomaksi!

    VastaaPoista
  4. Millä nuoret/lapset kulkee kouluihin talvella,pimeää ei katuvaloja ei pyörätietä vanhemmat molemmat töissä.....paljonko tuo säästöjä lisä koulukyydit kuka laskee hintaa tuleviin erityisryhmiin joita lapset tulevat tarvitsemaan kun ryhmäkoot suurenevat!!!

    VastaaPoista
  5. Tsemppiä teille taistelussa mielivaltaisia päättäjiä vastaan!

    VastaaPoista
  6. Kaikkein paras ratkaisu olisi jo aikaa sitten ollut erota typerästä Lappeenrannasta ja järjestää asiat uudelleen kuntoon - nyt, se on myöhäistä. Miksei samantien lakkauteta kaupungintalon toimintaa ja siirretä virkamiehiä Joutsenotalolle, luulisi tulevan halvemmaksi ylläpito eikä palkkoihikaan menisi niin paljoa kun tilaa on vähemmän ja joutuisi irtisanomaan turhat päättäjät!

    VastaaPoista
  7. Paitsi lain vastaisia, koululakkautukset ovatkin turhia: säästöä ei saadakaan!
    http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/ylitarkastaja-kouluverkostoselvitysten-perusteella-tehdyt-paatokset-hallintolain-vastaisia/1686014?fb_action_ids=661287673895394&fb_action_types=og.recommends&fb_ref=artikkeli&fb_source=other_multiline&action_object_map={%22661287673895394%22%3A732143266802414}&action_type_map={%22661287673895394%22%3A%22og.recommends%22}&action_ref_map={%22661287673895394%22%3A%22artikkeli%22}

    VastaaPoista

Anna palaa, mitä mieltä olit - mitä ajattelit - mitä heräsi?